Sådan kan dit CPR-nummer misbruges

Sådan kan du blive misbrugt
Ifølge Rådet for Digital Sikkerhed og Forbrugerrådet Tænk kan et stjålet CPR-nummer ikke alene bruges til identitetstyveri, så kan oplysningerne indgå iet større data-puslespil, hvor internet-bøllerne i sidste ende kan stjæle din identitet.

Samtidig skriver Det Kriminalpræventive Råd, at det svært at misbruge CPR-oplysninger til at købe varer eller oprette lån på nettet, men det kan lade sig gøre. Disse ting kan dine oplysninger blive misbrugt til:

– Købe varer på enkelte butikker, hvor fakturaen havner hos offeret, mens varen havner i bedragenes hænder.

– Oprette mobilabonnementer.

– Købe medicin.

– Oprettelse af benzinkort.

– Ansøge om kviklån.

Men hvis uheldet er ude, så er der hjælp at hente i systemet.

Ifølge Det Centrale Personregister kan du kan få et nyt personnummer, hvis der er fejl i dit nuværende personnummer eller i særlige tilfælde, hvor personnummeret indgår i misbrug af din identitet. Det kræver dog, at du kan bevise, at du har været offer for misbrug. Det er ikke nok i sig selv, at oplysningerne er havnet i hænderne på det forkerte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.